HovedSide
Løypenett
Historie
Løypekjørere
Stiftet
Styret
 
 
-----------------
Været
 
 
 
 
 
Snodybde: 40cm
Forhold: Meget bra
Oppkjort: 21.03.2013
Temperatur: -10
Dato: 22.03.2013
----------------
Logg Inn
----------------
 

















  Velkommen til Osen-tur
Skrevet av Thorbjørn Granlund

     

Osentur, er et flott tiltak for små og store som er interessert og glad i å gå på ski.

  Turløypa starter ved Osen Vannsport & Camping, passerer i syd/østre enden av Abbortjernet på Riskjølen. Litt høyere opp, ved Anderhaugen på Stenerkjølen, finner vi en gapahuk. Hit kan man også komme ved å ta en løype som går ut fra riksvei 215, litt vest for Sagen ( og med muligheter for parkering ).Fra gapahuken ved Anderhaugen, - går ferden videre om ” SOAR ” ( koier ),  ( det kan nevnes at  ” SOAR ”– er bibelsk, og betyr kvile ). Fra ” SOAR,” går løypa litt nordvest for Nysætra.     ( Man kan og gå inn fra Nysætra, hvor det også er parkering ), videre herfra til Gammelsetra i Lilleholmsmålingen. Dette var opprinnelig en seter med 2. voller, og tilhørte Deset, i Åmot. På Gammelsetra er nå husene som var igjen, satt i god stand. Setra var sannsynlig fra siste halvdel av 1600-tallet, og nåværende eier er Arne Stenstrøm.

  Etter Gammelsetra kommer man til ” GUSTA ” ( etter Gustav Nyseter). Her er nyoppusset koie og stall, og et populært sted å raste på.  Ved øvre enden av løypa, står det en lavo ved Rognåsen
( 672 m. o.h. ). I likhet med Gammelsetra, var Rognåsen seter under Deset, i Åmot, og her er årstallet 1664, funnet på låsen på låvedøra. Nåværende eiere er  gården Nordholm. Fra Rognåsen er løypa lagt om Granåsen, den tredje av disse setrene som opprinnelig tilhørte Deset, og disse tre setrer, er kanskje av de aller eldste både i Åmot og Trysil. Granåsen fikk senere fast bosetting, men blir nå brukt til ferieopphold for en søskenflokk som eier dette sammen. Fra Granåsen kommer man til Furutangen, et nytt og gedigent hytteområde, med bl.a. alpinbakker og flott utsikt til Osensjøen. Her finner vi ” MATTIS-stua,” som har tilbud på servering i helgene. Furutangen var tidligere på to plasser med fastboende.
  For de som ønsker å fortsette turen herfra på ski, går løypa ovenfor Myrbakken, og hyttefeltet ved Lilleholm, videre om Storholm, og herfra kan man gå opp til Storholmskjølen, forbi ” Fuglehytta,” for så om litt, å komme inn på løypa ved ” SOAR,” som vi passerte på turen oppover.  Her finnes altså flere muligheter, og vi ønsker alle en GOD TUR, og lykke til.

 
SPONSORER
------------------

----------------

----------------
Joker Osen
----------------

-----------------





-----------------
Stener Skogsteam AS
-----------------






----------------
Storholm Hytteområde
-----------------

-----------------

-----------------
Furutangen
-----------------

-----------------

TRYSIL
Man-Fre. 10.00-17.00
Lør. 10.00-14.00
62 45 14 40
Velkommen til oss!
-----------------